ПОДОРОЖУЄМО УЖАНСЬКОЮ ДОЛИНОЮ!

Не пропустіть унікальний шанс зануритися в осінню казку і побачити розкішне цвітіння пізньоцвіту осіннього! Ця чарівна квітка, кожного дня стає яскравішою, прикрашаючи мальовничі поляни ботанічних заказників «Пасіки» та «Ірташі», створюючи неповторну гармонію природи.

Ужанський національний природний парк запрошує відвідати ці заповідні місця, де зараз розцвітає одна з найзагадковіших рослин – пізньоцвіт осінній (Colchicum autumnale L.), або ж «Квітка-Розмарія». Її цвітіння починається під час великого свята – Успіння Богородиці – і триває аж до кінця жовтня, наповнюючи кожен осінній день чарівною атмосферою.

Що робить пізньоцвіт осінній особливим?

Ця рослина, яка належить до родини пізьньоцвітових, розквітає восени блідо-рожевими квітами, а навесні тішить око своїми зеленими листками. Пізньоцвіт – це символ прощання з літом, теплом і сонячними днями. Попри свою отруйність, він має лікувальні властивості та є медоносом. Однак пам’ятайте – не зрізайте ці квіти, щоб зберегти їх для майбутніх поколінь.

Для любителів фотографій у нас є особливий сюрприз! Поляна з пізньоцвітами обладнана гойдалкою для фотозони – створіть казкові кадри і поповніть свою колекцію незабутніми спогадами!

Коли: вересень-листопад

Де: околиці сіл Забрідь та Ставне

Замовлення екскурсій: 099 790 99 10 (Олег)

Відкрийте для себе красу Ужанської долини вже сьогодні!